TULOSSA!

Rinkelin tarina jatkuu! 
Tässä pieni rinkelitiiseri työn alla olevasta kakkosalbumista:

Ensimmäinen luku, jossa on yö ja sitten tulee aamu.
On yö. Koska on myös kesä, postiljooni näkee oikein hyvin kulkea pitkin hiekkatietä. Hän polkee keltaisella pyörällään ja katselee samalla maisemia, ohittaen portin jonka pielessä on kyltti ”Ukkovaara”. 
Ilma on leppoisa, ja se sopii postiljoonille hyvin. Leppoisa on hänen lempisäänsä. Mielissään hän luettelee itsekseen muita leppoisia asioita: naureskelu, uniset koiranpennut, jäätelön syöminen laiturilla samalla kun uittaa varpaita vedessä... Sen pidemmälle postiljooni ei listalla pääse, koska hänen alkaa tehdä mieli jäätelöä. Hän muodostaa äkkiä listan lempijäätelöistään, joita hän ehtii keksiä kaksitoista ennen kuin huomaa tulleensa perille. 
Postiljooni pysäyttää pyörän aukean reunalle ja lähtee kiertämään vaunuja etsien oikeaa ovea. Se on kuluneen punainen ja kiinni yhtä kuluneessa mutta varsin viihtyisän näköisessä vaunussa. Postiljooni ottaa laukustaan kirjekuoren ja sujauttaa sen oven alle. Kirje kahisee pikkuisen ja sen sisältä kuuluu kiherrys. Postiljooni kurtistaa kulmiaan ja miettii, että jos hänellä olisi oma vaunu, se olisi varmaankin sininen. Tai ei, oranssi. Ellei sitten vihreä. Postiljooni kääntyy ja lähtee kävelemään pyöränsä luo tehden samalla huomion, että lintujen laulu kuulostaa merkittävästi pontevammalta kuin hetki sitten. Hän hyppää pyörän selkään ja lähtee polkemaan eteenpäin. Sirkusleiri jää taakse ja sitten tulee aamu. 
Leppoisat kesäaamut ovat postiljoonin mielestä parhaita aamuja.  

Suositut tekstit